Dark
Light

Hakenkruis

Oorlogsmonument in het Poolse Jedwabne

Herdenkingsmonument Jedwabne besmeurd

Een oorlogsmonument in het Poolse Jedwabne is door vandalen besmeurd met verf. Dat meldden Poolse media woensdag. Het monument herinnert aan een bloedbad dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Jedwabne werd aangericht. Nadat de Duitsers de stad in juni 1941 hadden bezet voerden Poolse inwoners, met medeweten van de nazi’s, een pogrom uit. Ongeveer 340 Joden werden door hun mede-dorpelingen
1 minuut leestijd

Hakenkruizen op Joods Kerkhof

Uitgerekend op de dag waarop wereldwijd de slachtoffers van de Holocaust werde herdacht, zijn in Straatsburg ongeveer twintig graven op een Joods kerkhof beklad met antisemitische leuzen en tekens. Ook zijn er in de nacht van dinsdag op woensdag grafzerken omgegooid, waardoor sommigen zwaar zijn beschadigd. De grafstenen op de begraafplaats in het Franse Straatsburg werden beklad met Boek: Duitse
1 minuut leestijd
Hoe de nazi’s Kerstmis wilden nazificeren

Hoe de nazi’s Kerstmis wilden nazificeren

Kerstballen met daarop hakenkruizen en Germaanse runentekens, koekbakvormpjes in de vorm van een swastika en kerstkaarten met vaderlandslievende taferelen en Wehrmachtsoldaten in plaats van rustieke winterlandschappen. Het was in 2009 allemaal te zien in het documentatiecentrum van het nationaalsocialisme in Keulen, dat een expositie wijdde aan propaganda rond Kerstmis in nazi-Duitsland.
2 minuten leestijd

Rel rond Roemeense burgemeester in nazi-uniform

De Roemeense burgemeester Radu Mazare ligt onder vuur omdat hij onlangs in nazi-uniform deelnam aan een modeshow. Mazare, burgemeester van de Roemeense badplaats Constanta, verklaarde dat hij zich had verkleed als Wehrmacht-generaal, omdat hij het altijd een mooi uniform heeft gevonden. Zijn 13-jarige zoon liep eveneens in nazi-uniform mee in de modeshow.
1 minuut leestijd

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×