Graffiti-artiesten maken kunst van hakenkruizen

#Paintback

In Berlijn worden door aanhangers van extreem-rechts geregeld hakenkruizen op muren gekalkt. Als graffiti-artiest Ibo Omari er een tegenkomt, pakt hij echter snel zijn spuitbus en maakt hij er een ándere afbeelding van, zodat het besmette symbool niet langer meer als zodanig te herkennen is.

Het project van de kunstenaar heet Paintback. Ibo Omari is niet de enige graffiti-artiest die zich bezighoudt met het overspuiten van hakenkruizen. Inmiddels hebben ook andere kunstenaars zich aangesloten en zijn er al enkele tientallen swastika’s bewerkt. In onderstaande video is te zien hoe de kunstenaars te werk gaan:

Lees ook: Geschiedenis van het hakenkruis
…en: De swastika is een sterk symbool

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: