Hakenkruisen geklad op muur concentratiekamp Mauthausen

Onbekenden hebben onlangs hakenkruisen geklad op op de muren van Mauthausen, een voormalig concentratiekamp van de nazi’s in het noorden van Oostenrijk. De Oostenrijkse politie heeft dat bekendgemaakt.

De hakenkruisen werden zondag opgemerkt door bezoekers van het kamp. Vermoed wordt dat ze zijn aangebracht door andere bezoekers omdat het kamp buiten de bezoekuren niet toegankelijk is.

Op de muren van de voormalige wasserij in het kamp zijn met viltstiften in totaal vier swastika’s getekend. Ook is de naam ‘Hitler’ op een van de muren geschreven.

In Mauthausen kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog zeker 95.000 mensen om het leven. In 1941 werden meer dan 250 Joden uit Amsterdam opgepakt en naar het kamp vervoerd. De razzia waarbij deze mannen werden opgepakt, vormde de aanleiding tot de Februaristaking.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: