Hakenkruisen geklad op muur concentratiekamp Mauthausen

Onbekenden hebben onlangs hakenkruisen geklad op op de muren van Mauthausen, een voormalig concentratiekamp van de nazi’s in het noorden van Oostenrijk. De Oostenrijkse politie heeft dat bekendgemaakt.

De hakenkruisen werden zondag opgemerkt door bezoekers van het kamp. Vermoed wordt dat ze zijn aangebracht door andere bezoekers omdat het kamp buiten de bezoekuren niet toegankelijk is.

Op de muren van de voormalige wasserij in het kamp zijn met viltstiften in totaal vier swastika’s getekend. Ook is de naam ‘Hitler’ op een van de muren geschreven.

In Mauthausen kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog zeker 95.000 mensen om het leven. In 1941 werden meer dan 250 Joden uit Amsterdam opgepakt en naar het kamp vervoerd. De razzia waarbij deze mannen werden opgepakt, vormde de aanleiding tot de Februaristaking.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: