/

Dagboeken Josef Mengele geveild

In Amerika zijn enkele dagboeken van nazi-arts Josef Mengele (1911-1979) geveild. De persoonlijke memoires van de oorlogsmisdadiger brachten 245.000 dollar op. Het gaat om dagboeken die Mengele na de Tweede Wereldoorlog schreef. De documenten dateren uit de periode tussen 1960 en 1975 en bevatten onder meer autobiografische verhalen, filosofische reflecties en enkele gedichten en tekeningen.

/

Kleinzoon Auschwitz-overlevende koopt dagboek Jozef Mengele

Het dagboek van Jozef Mengele dat onlangs ter veilig werd aangeboden, is gekocht door de kleinzoon van een Auschwitz-overlevende. Dat meldt het Israëlische persbureau Jewish Telegraphic Agency (JTA). . Het dagboek werd kortgeleden aangeboden aan het veilinghuis. Het bevat filosofische notities van de ‘Engel des doods’ die tijdens de Tweede Wereldoorlog gruwelijke experimenten uitvoerde op gevangen. Sommige van die experimenten

/

Dagboek ‘Engel des doods’ te koop

Het dagboek van Josef Mengele, bijgenaamd ‘Engel des doods’, wordt binnenkort geveild. De persoonlijke memoires van de arts uit Auschwitz die minstens 400.000 gevangenen naar de gaskamer stuurde, moeten 42.500 euro opleveren. De huidige eigenaar kreeg de dagboeken in Brazilië waar Mengele in 1979 overleed. Wie de verkoper is, wil het veilinghuis Alexander Autographs in Connecticut niet zeggen.