Dark
Light

Zuid-Amerika

Overzicht van artikelen over of gerelateerd aan de geschiedenis van Zuid-Amerika.
Reconstructie van de Inca-ijsmaagd

Gezicht van Inca-ijsmaagd door archeologen gereconstrueerd

Wetenschappers hebben een gezichtsreconstructie gemaakt van een beroemde vijfhonderd jaar oude mummie uit Peru. Het gaat om de mummie van een tienermeisje dat tussen de dertien en vijftien jaar oud was toen ze werd geofferd aan de Inca-goden. Na honderden jaren onder het ijs te hebben gelegen werd haar lichaam in 1995 ontdekt door de Amerikaanse archeoloog Johan Reinhard.
Matties (vriendinnen). Suriname. Eigendom van E. Klein, Paramaribo. No. 182. Lichtdruk in kleur. Paramaribo, H.B. Heyde, [ca. 1911].

Suriname in oude ansichten

Ruim een eeuw geleden was Suriname voor veel westerlingen nog een verre, onbekende kolonie. Met de opkomst van de fotografie en de ontwikkeling van het postwezen ontstond eind negentiende eeuw een nieuwe manier om een glimp van het leven in Suriname te delen met de rest van de wereld: de prentbriefkaart.

Goud van de Gouden Koets afkomstig uit Suriname

De makers en initiatiefnemers van de Gouden Koets gingen er prat op dat het geschenk aan de nieuwe vorst Wilhelmina het hele toenmalige Koninkrijk der Nederlanden moest representeren. Zo is in de koets vlas verwerkt uit Zeeland, leer uit Brabant, hout uit Java en ivoor uit Sumatra. Suriname, destijds onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, leek echter niet te zijn
1 2 3 7