/

Rijksmuseum Schiphol toont brave Hollandse jongens

Rijksmuseum Schiphol geeft de komende maanden met een speciale tentoonstelling een beeld van hoe jongens in de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw door kunstenaars werden vereeuwigd. Titel van de tentoonstelling: Dutch Boys. Van peuter tot puber, van engel tot bengel: veertien Hollandse jongens uit de collectie van het Rijksmuseum hangen deze zomer ‘ ‘broederlijk’ bijeen op de dependance Schiphol.

/

Rijksmuseum Schiphol toont bloemenpracht

Het Rijksmuseum presenteert vanaf 21 maart in zijn dependance op Schiphol een serie zeventiende-eeuwse ‘bloemstukken’. De schilderijen, die in de zeventiende eeuw de huizen van verschillende rijken sierden, zijn afkomstig uit de eigen collectie van het Amsterdamse museum. In de dependance op Schiphol toont het museum de komende maanden negen schilderijen. Het Rijksmuseum: Snijbloemen, voor ons een alledaags verschijnsel, waren

/

Financiële problemen voor Aviodrome

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft surseance van betaling aangevraagd. Het park heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De rechtbank in Haarlem heeft de surseance van betaling inmiddels toegekend. Het park heeft naar eigen zeggen betalingsachterstanden vanwege “toenemende verliezen”. Aviodrome:

/

Rijksmuseum Schiphol toont ‘golden girls’

Het Rijksmuseum presenteert vanaf 7 september in zijn dependance op Schiphol een serie zeventiende-eeuwse vrouwenportretten. In de depance is de komende maanden een kleine portrettengalerij te zien van negen welgestelde en vooraanstaande ‘modellen’ uit de Gouden Eeuw. De vrouwen lieten zich portretteren door bekende schilders als Frans Hals, Caesar van Everdingen, Isaack Luttichuys en Bartholomeus van der Helst. Het Rijksmuseum:

/

Rijksmuseum Schiphol klaar voor de lente

Bij Rijksmuseum Schiphol zijn vanaf 6 april negen zeventiende-eeuwse schilderijen van bloemstukken te zien. De presentatie, getiteld Dutch Flowers, loopt tot en met 5 september dit jaar. Snijbloemen zijn tegenwoordig een alledaags verschijnsel maar dat was in de zeventiende eeuw wel anders. Als bijzonder luxeartikel kwamen ze toen alleen voor in de huizen en tuinen van de allerrijksten. Door de