Gouden Boekje voor jubilerend Schiphol

Gouden Boekje Schiphol
Gouden Boekje Schiphol
Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van luchthaven Schiphol wordt er een speciaal Gouden Boekje uitgebracht. Het boekje, getiteld Het robotje van Schiphol, verschijnt in het Nederlands, Engels en Chinees.

Het boekje wordt geschreven door Sjoerd Kuyper en de illustraties zijn van Charlotte Dematons. De Gouden Boekjes, gekartoneerde kinderboekjes met een gouden rug, verschijnen al sinds 1953. Beroemde titels uit de reeks zijn bijvoorbeeld Pietepaf, het circushondje, Bij Kiki thuis en Sambo, het kleine zwarte jongetje.

In het boekje over Schiphol verdwijnt een koffertje van de lopende band, terug de bagageruimte in. Daar neemt een robotje het koffertje van de band en gaat snel op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Lees ook: Geschiedenis van luchthaven Schiphol
Overzicht van Gouden Boekjes
Boek: Het robotje van Schiphol

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: