Commies (Kommies) – Betekenis

De term commies (of kommies) slaat op een vroegere ambtelijke rang of een beroep in Nederland. De functie heeft bestaan van ongeveer de zeventiende eeuw tot kort na de Tweede Wereldoorlog. Wat deed een commies precies?

Korte geschiedenis van WhatsApp

Een populaire mobiele app is WhatsApp. Dit moderne communicatiemiddel is in 2009 ontstaan in Californië in de Verenigde Staten. Een korte geschiedenis van een van de populairste social media-apps van dit moment.

De Tower of London, een turbulente geschiedenis

De geschiedenis van de Tower of London begint met Willem de Veroveraar (ca. 1028-1087). Kort na 1066 gaf hij opdracht om aan de oevers van de Thames in het huidige centrum van Londen een castrum te bouwen dat in de daaropvolgende decennia al snel de allure kreeg van een kasteel

“Sieg Heil!” volgens Duitse pianist ontleend aan American football

De beruchte strijdkreet ‘Sieg Heil’ van Adolf Hitler en consorten heeft mogelijk een bijzondere oorsprong. De beruchte strijdkreet ‘Sieg Heil’ van Adolf Hitler en consorten heeft mogelijk een bijzondere oorsprong. Het idee achter deze intimiderende yell zou volgens Hitlers geldschieter Ernst Hanfstaengl (1887-1975) afkomstig zijn uit de Verenigde Staten.

Leiden in last (oorsprong van de uitdrukking)

De uitdrukking ‘Leiden in last’ betekent hetzelfde als ‘toen had je de poppen aan het dansen’ of ‘er is nu echt een probleem’. Deze uitdrukking is ontleend aan de situatie in Leiden in de jaren 1574, ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648).

De abdij van Postel

De abdij van Postel behoort tot de orde der norbertijnen, ook wel witheren of premonstratenzers genoemd. Deze orde is gesticht door Norbertus van Xanten.

De Maastunnel in Rotterdam

Dit jaar bestaat de Rotterdamse Maastunnel 75 jaar. Op 14 februari 1942 werd de verkeerstunnel opengesteld voor het publiek.

Downing Street 10

Downing Street 10. Het adres van de ambtswoning van de Britse premier. De deur van het huis is waarschijnlijk de meest gefotografeerde deur ter wereld.

1 2 3 8