Louis Blériot (1872-1936) – Franse luchtvaartpionier

In juli 1909 verwierf Louis Blériot wereldwijd naamsbekendheid toen hij in een zelfgebouwd vliegtuig als eerste vanuit Calais het Kanaal overvloog naar Dover, een afstand van ongeveer 45 kilometer die hij aflegde in iets meer dan dertig minuten.

De aanval op Darwin Harbour (1942)

In februari 1942 vielen meer dan tweehonderd Japanse vliegtuigen de Australische havenstad Darwin aan. Het was de eerste en tevens de grootste luchtaanval die Japan tijdens de oorlog in de Pacific op Australië uitvoerde.

Elly Beinhorn en haar vlucht over Afrika

In haar autobiografie noemt Elly Beinhorn zichzelf een van de gedurfdste vrouwen van de twintigste eeuw. Als jongedame die op eigen houtje de wereld over vloog brak ze immers met het heersende rolpatroon. Ook de Duitse pers was zich in de jaren ‘30 van haar uitzonderlijke prestaties bewust.

Stoffelijke resten gevonden bij neergestort WOII-vliegtuig

De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft bij Eefde (Gelderland) recent hoogstwaarschijnlijk de stoffelijke resten van een Britse piloot geborgen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortte de piloot met zijn vliegtuig neer.

Laatste meivlieger WOII overleden

Deze week is Hans Hellendoorn op honderdjarige leeftijd overleden. Hij was de laatste luchtmachter die in 1940 met een Fokker C.V tegen de Duitse invaller ten strijde trok.

1 2 3 7