Week van de koloniale geschiedenis

TROS maakt tv-serie over Heinekenontvoering

Heineken
De TROS komt volgend jaar met een televisieserie over de Heinekenontvoering. Dat schrijft de Telegraaf donderdag.

Het is de bedoeling dat de vierdelige serie volgend jaar zomer te zien zal zijn op de Nederlandse televisie. De rol van de in 1983 ontvoerdde Alfred Heineken (1923-2002) wordt vertolkt door acteur Thom Hoffman. Wie de rol van de ontvoerders op zich zullen nemen is nog niet bekend. De serie wordt geregisseerd door Pim van Hoeve.Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.

- advertentie -

Eind oktober gaat er ook al een speelfilm over de ontvoering in pemière. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. In de door Maarten Treurniet geregisseerde film wordt het verhaal van de ontvoering vooral benaderd vanuit het perspectief van de ontvoerders. In de televisieserie zal dit anders gaan. Dan staan vooral de ervaringen van Freddy Heineken centraal.

Trailer van de speelfim:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: