Dark
Light

TROS maakt tv-serie over Heinekenontvoering

Auteur:
1 minuut leestijd

De TROS komt volgend jaar met een televisieserie over de Heinekenontvoering. Dat schrijft de Telegraaf donderdag.

Het is de bedoeling dat de vierdelige serie volgend jaar zomer te zien zal zijn op de Nederlandse televisie. De rol van de in 1983 ontvoerdde Alfred Heineken (1923-2002) wordt vertolkt door acteur Thom Hoffman. Wie de rol van de ontvoerders op zich zullen nemen is nog niet bekend. De serie wordt geregisseerd door Pim van Hoeve. Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.

Eind oktober gaat er ook al een speelfilm over de ontvoering in pemière. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. In de door Maarten Treurniet geregisseerde film wordt het verhaal van de ontvoering vooral benaderd vanuit het perspectief van de ontvoerders. In de televisieserie zal dit anders gaan. Dan staan vooral de ervaringen van Freddy Heineken centraal.

DVD: De Heineken Ontvoering

Trailer van de speelfim:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×