Heineken: “Z’n daden benne chiek”

Gerard Heineken is de stamvader van het bierimperium Heineken. Als biermagnaat leverde hij een belangrijke bijdrage aan de economische en culturele opbloei van Amsterdam vanaf ongeveer 1870. Historica en schrijfster Annejet van der Zijl schreef een boeiende biografie van een al even boeiende man, die – op de wijs van

Freddy Heineken was helemaal geen Heineken

Freddy Heineken, voormalig directeur van de bierbrouwerij, blijkt geen echte Heineken te zijn geweest. Dat meldt de NOS op basis van boek van Annejet van der Zijl over Gerard Heineken, de grondlegger van het wereldberoemde bierimperium. In werkelijkheid werd Freddy Heineken verwekt door Julius Petersen, de minnaar van zijn oma

Tentoonstelling over het Amsterdam van Gerard Heineken

Bij het Stadsarchief in Amsterdam is vanaf begin volgende maand een tentoonstelling te zien over Gerard Heineken, de grondlegger van het wereldberoemde bierimperium. Titel van de tentoonstelling luidt: Heineken’s Amsterdam – Gerard Heineken, brouwer en bouwer.

Anthony Hopkins kruipt in huid van Freddy Heineken

Acteur Anthony Hopkins speelt de rol van Freddy Heineken in een Britse film over de ontvoering van de biermagnaat. De producent van de film die volgend jaar in de bioscopen te zien moet zijn heeft dat deze week bekendgemaakt.

Holleeder maakt bezwaar tegen Heinekenfilm

Willem Holleeder wil voorkomen dat de film De Heineken Ontvoering van regisseur Maarten Treurniet later deze maand in première gaat. Hij heeft daarom een kort geding aangespannen tegen IDTV Film.