Dark
Light

Wereldmuseum heeft nieuwe directeur

Auteur:
1 minuut leestijd
Wereldmuseum Rotterdam - cc
Wereldmuseum Rotterdam - cc

Het Wereldmuseum in Rotterdam heeft een nieuwe (tijdelijke) directeur: Jan Willem Sieburgh. De Raad van Toezicht van het museum heeft dat bekendgemaakt.

Het museum moest op zoek naar een nieuwe directeur omdat de vorige directeur, Stanley Bremer, recent zijn ontslag indiende. Dit nadat er een negatief rapport was verschenen van Gitta Luiten, de voormalige directeur van de Mondriaan Stichting. Het rapport maakte duidelijk dat het Wereldmuseum grote financiële problemen heeft. Ook zou het museum niet voldoen aan de normen voor het beheer van de collectie en het maken van tentoonstellingen.

Het Wereldmuseum maakte kort na het vertrek van Bremer (62) overigens bekend dat die zijn salaris tot aan zijn pensionering krijgt doorbetaald. Hij blijft op afstand als ‘adviseur en gastcurator’ aan het museum verbonden.

‘Sporen verdiend’

Met Jan Willem Sieburgh heeft het Wereldmuseum nu een interim-directeur. Sieburgh was eerder zakelijk directeur bij het Rijksmuseum. Recentelijk gaf hij als interim-directeur nog leiding aan het Tropenmuseum in het traject naar de fusie met het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden en het Afrikamuseum in Berg en Dal.

Volgens de Raad van Toezicht van het Wereldmuseum heeft Sieburgh zijn sporen in de museale wereld verdiend, “vooral op het gebied van publieksengagement van musea”.

Boek: Meesterwerken van het Wereldmuseum

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×