Dark
Light

WOII-bezienswaardigheden opsporen met gratis app

Auteur:
1 minuut leestijd
Printscreens van de app
Printscreens van de app

Dankzij een nieuwe mobiele app is in een handomdraai te zien of er dichtbij locaties te vinden zijn die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. De app is ontwikkeld door TracesOfWar.nl en bevat informatie over in totaal 130.000 bezienswaardigheden, in binnen- en buitenland.

De app van TracesofWar
De app van TracesofWar
TracesOfWar is een website die informatie over oorlogen, en dan met name de Tweede Wereldoorlog, aan een zo breed mogelijk publiek beschikbaar wil stellen. Bezoekers van de website vroegen al langere tijd om een app met daarop de locaties van alle bezienswaardigheden op de website. Die app is nu ontwikkeld, in samenwerking met de opleiding Computer Science and Engineering van de TU Delft. Over de motivatie om deze app samen te stellen verklaart projectleider Lennard Bolijn:

“Onze website heeft de ambitie om een leidend internationaal platform op het gebied van oorlogsgeschiedenis te zijn. Met deze nieuwe mobiele app voldoen we aan de grote vraag van onze gebruikers om onze informatie eenvoudig toegankelijk te maken, zowel voor thuis als op reis.”

De TracesOfWar-app is beschikbaar voor gebruikers van zowel Android– als iOS-apparaten en is gratis te downloaden. Met de app kan op plaatsnaam worden gezocht naar bezienswaardigheden, maar ook kan op elke locatie ter wereld direct worden bekeken wat er in de buurt te zien of te bezoeken is. De applicatie is zowel met tablet als met smartphones te gebruiken.

De bezienswaardigheden kunnen door gebruikers worden toegevoegd aan de favorieten, zodat de informatie daarna snel weer bekeken kan worden. Net als op de website zijn de bezienswaardigheden ingedeeld per type, zoals musea en monumenten. Elk type heeft een eigen herkenbaar icoontje op de kaart. De makers streven ernaar bij elke bezienswaardigheid relevante foto’s en informatie aan te bieden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×