Chaos (Griekse mythologie)

Image

Gaea wordt uit de Chaos geboren

Chaos (Grieks: gapende ruimte). Het grote niets. Een onmetelijke zwarte, lege ruimte zonder begin en zonder eind. Voor de Chaos bestond er niets. De Chaos is het begin van alles, het begin van de tijd en het begin van de wereld. Wel bevat de Chaos de vier elementen waaruit alles later zal ontstaan: aarde, water, lucht en vuur.

Uit de Chaos wordt op een bepaald moment de aarde geboren, die de Grieken Gaea noemen. Naast Gaea ontstaan Tartarus, een deel van de onderwereld, en Eros, de universele liefde. De Chaos wordt over het algemeen als onzijdig aangeduid. Ook bekend als de Baaierd.

Daedalus en zijn zoon Icarus. Schilderij van Charles-Paul Landon, 1799
De zoon van de architect en beeldhouwer Daedalus (hij ontwierp onder meer…
Gaea, de Aarde, wordt geboren uit de Chaos
Gaea, de Aarde, wordt geboren uit de Chaos De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: