Historisch Nieuwsblad ontwikkelt historische app

Het Historisch Nieuwsblad heeft een historische app ontwikkeld: Unlock History. Volgens de makers gaat het om een “interactieve documentaire, gecombineerd met een ‘schatkamer’ vol achtergrondinformatie en bronnen”. Het eerste verhaal van deze app gaat over de Gouden Eeuw.

Unlock History - Historisch Nieuwsblad

Unlock History – Historisch Nieuwsblad


Het verhaal van de app is geschreven door Luc Panhuysen, bekend van zijn biografie van de gebroeders De Witt en zijn boek over het Rampjaar 1672. Voor de ontwikkeling van Unlock History ontving Historisch Nieuwsblad een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers. De makers over de app:

In drie delen vertelt de voice-over van acteur Peter Blok hoe een losse verzameling provincies in opstand komt tegen het Spaanse gezag. Bijna tegen wil en dank ontstaat zo de Republiek der Verenigde Nederlanden. Bovendien legt de oorlog de basis voor de welvaart van de Gouden Eeuw.

De app bevat onder meer beelden uit het Rijksmuseum en een levensechte 3-D-animatie van Willem de Zwijger.

- advertentie -

Het verhaal wordt verteld in geanimeerde beelden en prenten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld met de edelen het paleis van landvoogdes Margaretha van Parma binnenlopen om het Smeekschrift aan te bieden of in vogelvlucht over het zestiende-eeuwse Amsterdam vliegen. Historisch Nieuwsblad:

Voor de gebruiker is een actieve rol weggelegd: zo kan hij met een swipe de geuzen helpen Den Briel te veroveren of een beeld omverhalen in de Beeldenstorm. Bovendien kan hij op elk moment de Bibliotheek tevoorschijn halen. Daarin worden niet alleen de beelden, maar talloze andere belangrijke aspecten van de Opstand en de opmars naar de Gouden Eeuw toegelicht.

De app is gemaakt voor de iPad en kost in oktober 1,79 euro. Een actieprijs. Dit najaar worden er nog twee delen uitgebracht maar hoeveel die kosten is nog niet duidelijk. De app is te downloaden via iTunes

Gerelateerde uitgaven:

Google viert vijftiende verjaardag
Google viert vijftiende verjaardagZoekmachine Google bestaat vrijdag vijftien…
Frans Hals Museum - Foto: CC
Frans Hals Museum - Foto: CCAnn Demeester is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: