Dark
Light

40 werken collectie Singer Museum beschadigd

Auteur:
1 minuut leestijd

Een van de uitgeleende werken – Op de duinen in Zandvoort, Ferdinand Hart Nibbrig
Ongeveer veertig kunstwerken uit de collectie van het Singer Museum in Laren hebben rookschade opgelopen. De werken waren uitgeleend aan het Museum Kunst der Westküste op het Duitse Waddeneiland Föhr en daar brak afgelopen nacht brand uit.

De brand brak uit door kortsluiting. Volgens het Singer Museum hebben ongeveer veertig werken rookschade opgelopen. De exacte omvang van de schade is nog niet bekend. Medewerkers van het museum reizen vrijdag met een schade-expert naar het Duitse Waddeneiland om de schade te inventariseren.

Het museum heeft in totaal 64 werken aan het Duitse museum uitgeleend voor een tentoonstelling. Het gaat onder meer om werken van kunstenaars als Kees van Dongen, Anton Mauve en Jan Sluijters.

De twee musea wisselen vaker topstukken uit. Op dit moment is in het Singer Museum de tentoonstelling Schilders aan zee. Van Mondriaan tot Munch te zien, met verschillende strand- en zeegezichten van kunstenaars als Max Beckmann, Johan Bartold Jongkind, Max Liebermann, Emil Nolde, Piet Mondriaan en Edvard Munch. Die collectie is uitgeleend door Museum Kunst der Westküste Föhr.

×