Dark
Light

Actrice Christel Adelaar (Mamaloe) overleden

1 minuut leestijd

Christel Adelaar – Foto: Beeld en Geluid
Actrice en zangeres Christel Adelaar is donderdag op 77-jarige leeftijd overleden. Adelaar was vooral bekend van haar rol als Mamaloe in de populaire kindertelevisieserie Pipo de Clown.

Christel Adelaar werd in 1935 geboren in Nederlands-Indië en verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog in het beruchte concentratiekamp Tjideng. Na de oorlog vertrok het gezin naar Nederland en kon de jonge Christel voor het eerst naaar school.


In 1955 begon Adelaar bij de KRO bij het radioprogramma Poppetjes op de ruit. In de periode hierna werkte ze bij verschillende programma’s. Ze was onder meer te horen in radiomusicals. Echt bekend bij het grote publiek werd Adelaar door haar rol als Mamaloe in de kindertelevisieserie Pipo de Clown.

In deze door Wim Meuldijk geschreven serie was Mamaloe de vrouw van Pipo de Clown. Ze reisde samen met haar man Pipo en dochtertje Petra de hele wereld over. Adelaar speelde de rol van Mamaloe in de eerste vier seizoenen en werd voor veel kinderen een icoon.

In de jaren zestig stopte ze met haar werk voor de omroep.

Pipo, Mamaloe, Mik en Mak

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×