Dark
Light

AKO Literatuurprijs naar historische roman Joke van Leeuwen

1 minuut leestijd

Joke van Leeuwen heeft de AKO Literatuurprijs gewonnen met haar boek Feest van het begin, een historische roman over de Franse Revolutie. dat is maandagavond bekendgemaakt in Nieuwsuur.

De AKO Literatuurprijs is een van de belangrijkste Nederlandstalige literaire prijzen. Er waren zes schrijvers voor de prijs genomineerd. Winnares Joke van Leeuwen kreeg maandagavond tijdens een bijeenkomst in museum Beelden aan Zee in Scheveningen een sculptuur van Eugène Peters overhandigd. Aan de literatuurprijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

Feest van het begin speelt zich af in de tweede helft van de achttiende eeuw in Frankrijk. Het boek is gebaseerd op de memoires van Charles-Henry Sanson, een beul die van in deze periode in Parijs leefde en duizenden mensen om het leven bracht.

Van Leeuwen viel al eerder in de prijzen. Ze ontving eerder ook al de Zilveren Griffel, Gouden Penseel, Gouden Ganzeveer en Constantijn Huygensprijs.

Uitreiking van de AKO Literatuurprijs

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×