/

Archeologen vinden toegangspoort Bijbelse stad Gath

Fortificaties die in Gath gevonden zijn (Bar-Ilan universiteit)
Fortificaties die in Gath gevonden zijn (Bar-Ilan universiteit)

Israëlische archeologen zeggen de toegangspoort te hebben gevonden van Gath, een stad die op verschillende plekken in de Bijbel genoemd wordt, onder meer als woonplaats van de reus Goliath. Dat meldt de Bar-Ilan universiteit in Tel Aviv deze week.

De Filistijnse stad Gath, ook bekend als Tell es-Safi (Tel Zafit), bevindt zich tussen Gaza en Ekron. Van de tiende tot de negende eeuw voor Christus was het de grootste stad van het toenmalige koninkrijk Israël. Er worden al sinds de negentiende eeuw opgravingen verricht. In de jaren negentig van de vorige eeuw werd het archeologisch onderzoek geïntensiveerd.

Archeologen zeggen nu een stadspoort, een stuk van de stadsmuur, een tempel en een ijzerwerkplaats te hebben gevonden. De stadspoort is volgens de onderzoekers een van de grootste die ooit in Israël is gevonden.

Boek: De archeologie van de Bijbel

Bekijk meer over:

Archeologie, Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: