Dark
Light

Archeologen vinden toegangspoort Bijbelse stad Gath

Auteur:
1 minuut leestijd
Fortificaties die in Gath gevonden zijn (Bar-Ilan universiteit)
Fortificaties die in Gath gevonden zijn (Bar-Ilan universiteit)

Israëlische archeologen zeggen de toegangspoort te hebben gevonden van Gath, een stad die op verschillende plekken in de Bijbel genoemd wordt, onder meer als woonplaats van de reus Goliath. Dat meldt de Bar-Ilan universiteit in Tel Aviv deze week.

De Filistijnse stad Gath, ook bekend als Tell es-Safi (Tel Zafit), bevindt zich tussen Gaza en Ekron. Van de tiende tot de negende eeuw voor Christus was het de grootste stad van het toenmalige koninkrijk Israël. Er worden al sinds de negentiende eeuw opgravingen verricht. In de jaren negentig van de vorige eeuw werd het archeologisch onderzoek geïntensiveerd.

Archeologen zeggen nu een stadspoort, een stuk van de stadsmuur, een tempel en een ijzerwerkplaats te hebben gevonden. De stadspoort is volgens de onderzoekers een van de grootste die ooit in Israël is gevonden.

Boek: De archeologie van de Bijbel

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×