Archeologisch onderzoek op terrein Kamp Vught

Begin maart doen archeologen onderzoek op een strook grond op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Dit gebeurt op initiatief van en in samenwerking met Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, waar momenteel de expositie ‘Opgegraven strijd. Archeologie van de oorlog’ is te zien is.

Op het buitenterrein van NM Kamp Vught komt een ‘proefsleuf’ op de plek waar een (later ontmantelde) spoorlijn naar het kamp was, met name voor de aanvoer van vliegtuigwrakken. Ivar Schute, een van de betrokken archeologen, deed eerder onderzoek in de voormalige kampen van Amersfoort, Westerbork, Sobibor en Treblinka.

Het publiek kan de werkzaamheden van dichtbij volgen. Elke dag is er om één uur ’s middags een presentatie door een van de archeologen, waarbij ze hun bevindingen delen met bezoekers.

Lees ook: De archeologie van de oorlog
Boek: De geschiedenis van kamp Vught

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: