Week van de koloniale geschiedenis

Archeologisch onderzoek op terrein Kamp Vught

Begin maart doen archeologen onderzoek op een strook grond op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Dit gebeurt op initiatief van en in samenwerking met Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, waar momenteel de expositie ‘Opgegraven strijd. Archeologie van de oorlog’ is te zien is.

Op het buitenterrein van NM Kamp Vught komt een ‘proefsleuf’ op de plek waar een (later ontmantelde) spoorlijn naar het kamp was, met name voor de aanvoer van vliegtuigwrakken. Ivar Schute, een van de betrokken archeologen, deed eerder onderzoek in de voormalige kampen van Amersfoort, Westerbork, Sobibor en Treblinka.

Het publiek kan de werkzaamheden van dichtbij volgen. Elke dag is er om één uur ’s middags een presentatie door een van de archeologen, waarbij ze hun bevindingen delen met bezoekers.

Lees ook: De archeologie van de oorlog
Boek: De geschiedenis van kamp Vught

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: