Dark
Light

Bertien Minco nieuwe directeur Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Auteur:
1 minuut leestijd
Bertien Minco. Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Bertien Minco. Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bertien Minco volgt Gerdien Verschoor op als algemeen directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De huidige directeur kondigde in maart haar vertrek aan, na een periode van drie jaar. Minco was de afgelopen vijf jaar voorzitter van de raad van toezicht van het herinneringscentrum.

De nieuwe directeur vervulde in haar carrière verschillende leidinggevende functies in de cultuur- en mediasector en was eerder onder meer bestuurlijk actief bij het door haar opgerichte Jeugdcultuurfonds. Over haar nieuwe functie zegt ze in een persbericht:

“Maatschappelijke betrokkenheid en kunst en cultuur zijn de rode draad in mijn loopbaan en leven en dit komt direct voort uit de oorlogsgeschiedenis van mijn Joodse familie. Zoiets vormt je en het geeft je richting. Mijn betrokkenheid bij Westerbork komt daar ook direct uit voort. Het is een eervolle en uitdagende opdracht die ik dankbaar aanvaard.”

Bertien Minco is benoemd als algemeen directeur voor een periode van twee jaar. De raad van toezicht start op korte termijn een wervingsprocedure voor een zakelijk directeur. Het herinneringscentrum heeft uitbreidings- en vernieuwingsplannen. Het nieuwe bestuur moet dit proces gaan begeleiden.

×