Dark
Light

Biografie van Boudewijn Büch verschenen (geschreven door Eva Rovers)

1 minuut leestijd
Boud - Detail van de boekcover
Boud - Detail van de boekcover

Bij uitgeverij Prometheus is deze week de biografie van dichter, schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch verschenen. Het boek, getiteld Boud – Het verzameld leven van Boudewijn Büch, is geschreven door Eva Rovers.

Boud - Het verzameld leven van Boudewijn Büch
Boud – Het verzameld leven van Boudewijn Büch
Eva Rovers schreef eerder al de biografie van de Duitse kunstverzamelaarster Helene Kröller-Müller (1869-1939). Vijf jaar geleden werd ze door de Werkgroep Boudewijn Büch, onder leiding van televisiemaker Frits Barend, gevraagd een boek over de in 2002 overleden Boudewijn Büch te schrijven. Geen eenvoudige opgave, omdat Büch in zijn leven veel over zichzelf schreef maar ook veel zaken verzon. Zo beweerde hij bijvoorbeeld dat zijn vader een verzetsheld was en dat hij ooit in een gesticht had gezeten. Büch maakte van feiten fictie, en andersom.

Voor de biografie kreeg Rovers exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto’s en dagboeken. De uitgever:

“Daarmee begon een reis door een leven dat even onwaarschijnlijk als fantastisch was; een leven dat Büch transformeerde tot een literair spel met feit en fictie, dat hij tot de uiterste consequentie doorvoerde en dat jaren na zijn dood culmineerde in een grande finale.”

De biografie: Boud – Het verzameld leven van Boudewijn Büch

×