/

Bunkers uit Eerste Wereldoorlog verplaatst

Bunker in Halsteren
Bunker in Halsteren (Google Maps)
Twee bunkers uit de Eerste Wereldoorlog worden woensdag, in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom, verplaatst. Het gaat om twee bunkers in het dorp Halsteren.


Omdat de bunkers in agrarisch gebied liggen, ondervinden boeren er hinder van, zo meldt Omroep Brabant. De twee bunkers die waarschijnlijk in 1918 werden gebouwd om een buitenlandse invasie te kunnen weerstaan, worden door een kraan in zijn geheel opgetild en naar de andere kant van de weg gebracht. Ze zouden daar ook beter toegankelijk zijn voor belangstellenden.

Langs de Zeeuws-Brabantse waren vroeger meer bunkers te vinden, maar de meesten zijn in de loop der tijd opgeruimd. De twee bunkers in Halsteren zijn daarom relatief zeldzaam.

Het is de vraag of de twee betonnen bouwwerken de verhuizing ongeschonden doorkomen, aangezien ze in vrij slechte staat verkeren.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: