Dark
Light

Cabaretier en schrijver Seth Gaaikema (75) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Seth Gaaikema in 1985 - cc
Seth Gaaikema in 1985 - cc

Seth Gaaikema in 1985 - cc
Seth Gaaikema in 1985 – cc
Cabaretier Seth Gaaikema is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was kort daarvoor met hartklachten opgenomen in een ziekenhuis in Den Bosch.

Seth Gaaikema werd in 1939 geboren in Uithuizen. Na een studie Nederlands begon hij teksten te schrijven voor Wim Kan. In 1967 stond Gaaikema voor het eerst zelf als cabaretier op de planken. Aanvankelijk trad hij op met een gezelschap, later maakte hij solo-voorstellingen.

In 1969 gaf Gaaikema zijn eerste oudejaarsconference onder de titel Heer ik kom hier om te twijfelen. Een jaar later brak hij door bij het grote publiek met het oudejaarsprogramma Tien Miljoen Geboden, waarin hij de Bijbelse tien geboden toetste aan de moderne tijd. In de jaren tachtig maakte hij oudejaarsconferences voor Veronica.

Behalve als cabaretier werkte Gaaikema ook als musicalschrijver. Hij vertaalde onder meer teksten voor bekende musicals als Les Misérables, The Phantom of the Opera, Evita, Miss Saigon en Chicago.

Seth Gaaikema conference

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×