/

Arthur Fischer (1919-2016) – Uitvinder en pluggenkoning

Typische pluggen van Arthur Fischer (CC BY 3.0 - Philip Bosma - wiki)

De beroemde Duitse uitvinder Arthur Fischer is deze week op 96-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend door de uitvinding van een naar hem vernoemde muurplug. In zijn lange leven deed hij echter veel meer.

Arthur Fischer was niet dé uitvinder van de muurplug. Voordat de Duitser zijn eigen plug op de markt bracht, werden er namelijk al pluggen gebruikt. Als de uitvinder van de muurplug wordt meestal John Joseph Rawlings genoemd, die in 1911 een patent ontving. In de jaren vijftig kwam Arthur Fischer met een eigen plug, gemaakt van plastic. Deze grijze plug – de zogenaamde “S Plug” – werd mateloos populair. En de naam Fischer werd dat ook, want die siert sinds die tijd de verpakking.

Arthur Fischer werd ook wel de “patentkoning” genoemd. Hij had op zijn hoogtepunt maar liefst 1093 patenten op zijn naam staan. Hij overtroefde daarmee Thomas Edison, een beroemd uitvinder én patentopkoper.

Een andere bekende uitvinding van de Duitser is het gesynchroniseerde flitslicht voor fotocamera’s.

Bekijk meer over:

Biografieën, Uitvinders

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: