/

John Kraaijkamp sr. (1925-2011) – Ras-entertainer

Acteur John Kraaijkamp overleed op zondag 17 juli 2011 op 86-jarige leeftijd, in bijzijn van zijn vier kinderen, ex-vrouw en beste vriend in een verzorgingshuis in Laren. Jarenlang vormde hij een bekend komisch duo met aangever Rijk de Gooyer. Daarnaast speelde hij onder meer in verschillende films, series en musicals.

Toon Hermans krijgt eigen postzegels

Ter herinnering aan Toon Hermans verschijnen er binnenkort postzegels met daarop de beeltenis van de Nederlandse cabaretier en dichter. Dat heeft de organisatie Toon 2010 bekendgemaakt. Op 22 april aanstaande is het tien jaar geleden dat Toon Hermans overleed. De postzegels worden op 25 april gepresenteerd in museum het Domein in Sittard waar dan de tentoonstelling ‘Typisch Toon!’ wordt geopend.

Eduard Jacobs (1868-1914)

Liedjeszanger aan het einde van de 19e eeuw. Hij wordt gezien als de eerste Nederlandse cabaretier. Eduard Jacobs werd ook ‘de minstreel van de mesthoop’ genoemd. Hij raakte geïnspireerd tijdens een bezoek aan Montmartre, de kunstenaarswijk van Parijs, waar de wereldberoemde Aristide Bruant ook optrad. Jacobs werd geboren als Ezechiël Jacobs in een Joodse muzikantenfamilie in Amsterdam. In 1872 overleden