Dark
Light

Cabaret

John Kraaijkamp sr.

John Kraaijkamp sr. (1925-2011) – Ras-entertainer

Acteur John Kraaijkamp overleed op zondag 17 juli 2011 op 86-jarige leeftijd, in bijzijn van zijn vier kinderen, ex-vrouw en beste vriend in een verzorgingshuis in Laren. Jarenlang vormde hij een bekend komisch duo met aangever Rijk de Gooyer. Daarnaast speelde hij onder meer in verschillende films, series en musicals.
2 minuten leestijd

Toon Hermans krijgt eigen postzegels

Ter herinnering aan Toon Hermans verschijnen er binnenkort postzegels met daarop de beeltenis van de Nederlandse cabaretier en dichter. Dat heeft de organisatie Toon 2010 bekendgemaakt. Op 22 april aanstaande is het tien jaar geleden dat Toon Hermans overleed. De postzegels worden op 25 april gepresenteerd in museum het Domein in Sittard waar dan de tentoonstelling ‘Typisch Toon!’ wordt geopend.
1 minuut leestijd

Eduard Jacobs (1868-1914)

Liedjeszanger aan het einde van de 19e eeuw. Hij wordt gezien als de eerste Nederlandse cabaretier. Eduard Jacobs werd ook ‘de minstreel van de mesthoop’ genoemd. Hij raakte geïnspireerd tijdens een bezoek aan Montmartre, de kunstenaarswijk van Parijs, waar de wereldberoemde Aristide Bruant ook optrad. Jacobs werd geboren als Ezechiël Jacobs in een Joodse muzikantenfamilie in Amsterdam. In 1872 overleden
1 minuut leestijd

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×