Dark
Light

Collectiegids Nationaal Militair Museum

Auteur:
1 minuut leestijd
Harnas in Schatkamer (NMM)
Harnas in Schatkamer (NMM)

Op de voormalige Vliegbasis Soesterberg werd in 11 december 2014 het Nationaal Militair Museum, het NMM, geopend. Inmiddels heeft het museum al ruim 50.000 bezoekers over de vloer gehad. In het prachtige fotoboek Nationaal Militair Museum (uitgeverij nai010) geeft het museum rekenschap van de indrukwekkende collectie oorlogsmaterieel dat er tentoongesteld wordt.

Nationaal Militair Museum – Dick van Wageningen
Nationaal Militair Museum – Dick van Wageningen
Het museum en het bijhorende catalogusboek tonen de rol en betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. De verzameling is indrukwekkend en veelzijdig, en een combinatie van het voormalige Legermuseum en het Militaire Luchtvaart Museum. Het nieuwe museum is sterk interactief ingericht en staat vol met aanraakschermen, films, games en infoscreens.

Twee werelden

Via een glooiend wandelpad wordt de bezoeker meegevoerd langs de complete geschiedenis van oorlog en gevecht. Dit gebeurt via twee ‘werelden’. Het eerste is ‘het verhaal van de krijgsmacht’, die de lezer via diverse werelden invoert in de geschiedenis van onder meer de Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee.

Het tweede deel van het museum is ‘het Arsenaal’. Hier staat het militaire materieel,de militaire hardware, centraal. In het museum en het boek komt de materiële en technische ontwikkeling van oorlogswapens aan bod, van de vuurstenen pijlpunt tot de hedendaagse supersonische straaljagers.

Het boek geeft aan de hand van prachtige foto’s en korte informatieve teksten een goede indruk van opzet en inhoud van het Nationaal Militair Museum. De collectie – die bestaat uit zwaarden, harnassen, tanks, legervoertuigen, straaljagers, helikopters, mortieren, handvuurwapens en luchtafweergeschut -, komt in volle glorie aan bod

Boek: Collectiegids Nationaal Militair Museum
Bekijk ook: Foto’s van het nieuwe Nationaal Militair Museum

Beoordeel dit bericht

Score: van 5

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×