Dark
Light

Cryonist Robbert Ettinger ingevroren

Auteur:
1 minuut leestijd

Robert Ettinger in de jaren veertig
De zogenaamde “vader van het cryonisme”, Robert Ettinger, is zaterdag op 92-jarige leeftijd in de omgeving van Detroit overleden. De Amerikaan is inmiddels ingevroren.

Ettinger is de 106e persoon die in het Cryonics Institute is ingevroren. De Amerikaan richtte dit instituut in 1976 op omdat hij geloofde dat de wetenschap ooit zo ver ontwikkeld zal zijn dat het mogelijk wordt om ingevroren personen weer tot leven te wekken. Leden van de zogenaamde ‘invriesbeweging’ worden daarom na hun dood in een vat met vloeibaar stikstof opgeslagen.Eerder werden ook al twee overleden echtgenotes van de “vader van het cryonisme” ingevroren.

Robert Ettinger kwam in de jaren zestig in het nieuws met zijn manifest The Prospect of Immortality (Het Vooruitzicht van Onsterfelijkheid). Hierin deed hij zijn denkbeelden uit de doeken. Na publicatie was hij geregeld te gast in allerlei televisieprogramma’s.

Inmiddels zijn er ongeveer negenhonderd personen lid van Ettinger’s beweging van cryonisten. Wie zich wil laten invriezen betaalt daarvoor minimaal 28.000 dollar, omgerekend ongeveer 19.500 euro.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Ook interessant

Zelfde rubriek

×