/

De vijf beste geschiedenisboeken van 2020

Shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020
Shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020 is bekend. De prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek voor een algemeen publiek en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis. Nog vijf boeken maken kans op de prijs.

Libris Geschiedenis Prijs 2014
Libris Geschiedenis Prijs
De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van twintigduizend euro verbonden.

De vijf genomineerde boeken zijn:

Op zondagochtend 25 oktober 2020 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2019 uitgereikt door juryvoorzitter Hans de Boer tijdens een live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Animatievideo van de vijf genomineerden, waarin kort de essentie van ieder boek wordt uitgelicht:

Geschiedenisboeken? Bezoek onze winkel

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: