/

De 10 beste geschiedenisboeken van het jaar

Zaterdag is de longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria.

Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020

Alexander Münninghoff schrijver beste geschiedenisboek

Het boek ‘De stamhouder. Een familiekroniek’ geschreven door Alexander Münninghoff, is de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2015. Dat is zondag bekendgemaakt in het radioprogramma OVT.

‘De stamhouder. Een familiekroniek’ is beste historische boek van 2015

De vijf beste geschiedenisboeken van 2015

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2015 is bekend. De prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van het jaar en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis.

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend

‘De Boerenoorlog’ is beste geschiedenisboek

Het boek ‘De Boerenoorlog’ van Martin Bossenbroek is de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2013. Dat is zondag bekendgemaakt in het radioprogramma OVT. Volgens de jury is het boek ‘origineel, meeslepend en uitmuntend geschreven’.

De tien beste geschiedenisboeken van 2013

De longlist van de Libris Geschiedenis Prijs van 2013 is zaterdag bekendgemaakt. Nog tien boeken maken kans op de jaarlijkse geschiedenisprijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden. De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen