Diamanten ring gevonden in beerput Alkmaar

Archeologen hebben in een beerput in Alkmaar een diamanten ring gevonden. Het sieraad was mogelijk van de beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher (1594-1649). Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

In de oude beerput aan de Langestraat in Alkmaar wordt al langer onderzoek gedaan. Het archeologisch onderzoek in de Noord-Hollandse stad volgde op een brand die op 1 januari 2015 woedde. Het huis bij de vindplaats behoorde vroeger tot de duurste in de stad. Uit archiefonderzoek is gebleken dat het pand bewoond werd door de sociale top. De beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher woonde er vanaf 1629.

De diamanten ring is in het verleden met email belegd en volgens de archeologen gemaakt in de zeventiende eeuw. Het sieraad is inmiddels ook onderzocht door enkele conservatoren van het Rijksmuseum. Behalve de ring is er recent ook een oude damesschoen in de beerput gevonden. Eerder werd in de beerput al gegraveerd glas ontdekt.

Boek: Canon van Alkmaar

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: