Dark
Light

Diamanten ring gevonden in beerput Alkmaar

Auteur:
1 minuut leestijd
Diamanten ring gevonden in beerput Alkmaar - Foto: Archeoplan Delft
Diamanten ring gevonden in beerput Alkmaar - Foto: Archeoplan Delft

Archeologen hebben in een beerput in Alkmaar een diamanten ring gevonden. Het sieraad was mogelijk van de beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher (1594-1649). Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

In de oude beerput aan de Langestraat in Alkmaar wordt al langer onderzoek gedaan. Het archeologisch onderzoek in de Noord-Hollandse stad volgde op een brand die op 1 januari 2015 woedde. Het huis bij de vindplaats behoorde vroeger tot de duurste in de stad. Uit archiefonderzoek is gebleken dat het pand bewoond werd door de sociale top. De beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher woonde er vanaf 1629.

De diamanten ring is in het verleden met email belegd en volgens de archeologen gemaakt in de zeventiende eeuw. Het sieraad is inmiddels ook onderzocht door enkele conservatoren van het Rijksmuseum. Behalve de ring is er recent ook een oude damesschoen in de beerput gevonden. Eerder werd in de beerput al gegraveerd glas ontdekt.

Boek: Historische atlas Alkmaar

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×