Scheepswrak fluitschip in Baltische zee gedateerd

De internationale duikgroep Badewanne heeft ontdekt uit welk jaar het unieke scheepswrak stamt dat op de bodem van de Baltische Zee ligt. Het wrak van een Nederlands fluitschip werd vorig jaar op een diepte van 85 meter aangetroffen en is buitengewoon goed bewaard gebleven.

Zoete parfums en vreselijke stank in de 17de eeuw

Op geurgebied viel er in de zeventiende eeuw heel wat te beleven. Dankzij de handel overzee maakten Nederlandse burgers kennis met geuren en smaken die men tot die tijd nog nauwelijks had geroken en geproefd.

Molière (1622-1673) – Franse toneelschrijver

De Franse schrijver en acteur Jean-Baptiste Poquelin (1622-1673) is de annalen van de kunstgeschiedenis ingegaan onder zijn artiestennaam Molière. Hij heeft vooral naam gemaakt met zijn satirische komedies.

The S(c)illy War tussen Nederland en Engeland (1651-1986)

Op 17 april 1986 tekende de Nederlandse ambassadeur in Londen, Jan Louis Reinier Huydecoper (1922-2005) een papieren verdrag met het bestuur van de Scilly-eilanden, waarmee een einde kwam aan een 335 jaar oude papieren oorlog tussen Engeland en Nederland. Hoe zat dit precies?

De Britse East India Company (EIC)

De Britse East India Company (EIC), ofwel de Britse Oost Indië Compagnie, was een handelsorganisatie die leek op de Nederlandse Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).

Fluitschip – Beroemd Nederlands scheepstype

Het fluitschip is een beroemd zeilschip van Nederlandse makelij. Deze driemaster was een ingenieus soort vrachtschip dat in de zeventiende en achttiende eeuw in ons land gebruikt werd en een aantal bijzondere kenmerken had.

Het Muiderslot – Een beroemd Middeleeuws kasteel

Het Muiderslot behoort tot de bekendste kastelen van Nederland. De bij Muiden gelegen Waterburcht dateert oorspronkelijk uit de dertiende eeuw en kent een lange geschiedenis. Een beknopte geschiedenis van het Muiderslot.

1 2 3 7