Berichten over de geschiedenis van kaasstad Alkmaar, maar ook over bijvoorbeeld tentoonstellingen die door Stedelijk Museum Alkmaar worden georganiseerd.
Kort voor het begin van de Tweede Wereldoorlog redde Truus Wijsmuller-Meijer het leven van tienduizend Joodse kinderen door hen vanuit nazi-Duitsland op boten naar het vrije Groot-Brittannië te zetten.
De Jodenkoeken zijn niet weg te denken uit de supermarkt. Tussen de speculaasjes, bokkenpoten en mergpijpjes liggen meestal ook wel enkele bussen Jodenkoeken. Waar komen die koeken vandaan? En wat hebben ze met Joden te maken?
De ring die deze zomer in een beerput werd gevonden, is hoogstwaarschijnlijk de trouwring van de beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher.
Het pronkkabinet is afkomstig van Nijenburg, een achttiende-eeuwse buitenplaats tussen Alkmaar en Heiloo. Het uitgebreid gedecoreerde kastje heeft tien lades die verscholen gaan achter een deurtje.
Vanaf 1636 produceerde de werkplaats van Van der Heck volgens een vast format een groot aantal gezichten op de ruïnes van de abdij en het kasteel van Egmond en op het dorp Egmond aan Zee.
Stedelijk Museum Alkmaar staat binnenkort met een tentoonstelling stil bij het werk van vijf kunstbroeders. De neven en achterneven Cornelis, Jan Adam, Fredrik Marinus, Hendrik Dirk en Jan Theodoor Kruseman.