Dit is het beste geschiedenisboek aller tijden

…volgens de lezers van Historisch Nieuwsblad

Lezers van Historisch Nieuwsblad hebben het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek verkozen tot het beste geschiedenisboek dat ooit is verschenen in het Nederlands taalgebied. Dat is zaterdag bekendgemaakt.

1001 Vrouwen - Els Kloek
1001 Vrouwen – Els Kloek
Historisch Nieuwsblad initieerde de verkiezing van het Beste Geschiedenisboek Aller Tijden ter gelegenheid van zijn 25-jarige bestaan. Afgelopen maanden stelden duizenden geschiedenisliefhebbers uit een longlist van 250 geschiedenistitels hun eigen top 10 samen. Hieruit kwam een lijst van de tien ‘beste’ historische werken naar voren. Het lezerspubliek kon hierna stemmen op één van deze boeken. Ruim tweeduizend mensen deden dit. De meeste stemmen kreeg Els Kloeks encyclopedie over historische vrouwen. Zij ontving de prijs zaterdag tijdens de tweede editie van het Geschiedenis Festival.

Els Kloek werkte tien jaar aan de biografieën van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen. Op de tweede plaats eindigde Het pauperparadijs. Suzanna Jansen beschrijft in deze bestseller twee eeuwen armoede in Nederland aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis. Nummer drie is de klassieker De eeuw van mijn vader van Geert Mak: een biografie van Nederland in de twintigste eeuw.

De top 3:

Korte video over het winnende boek:

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: