Dark
Light

Dit is het beste geschiedenisboek aller tijden

…volgens de lezers van Historisch Nieuwsblad
Auteur:
1 minuut leestijd
1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek
1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek

Lezers van Historisch Nieuwsblad hebben het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek verkozen tot het beste geschiedenisboek dat ooit is verschenen in het Nederlands taalgebied. Dat is zaterdag bekendgemaakt.

1001 Vrouwen - Els Kloek
1001 Vrouwen – Els Kloek
Historisch Nieuwsblad initieerde de verkiezing van het Beste Geschiedenisboek Aller Tijden ter gelegenheid van zijn 25-jarige bestaan. Afgelopen maanden stelden duizenden geschiedenisliefhebbers uit een longlist van 250 geschiedenistitels hun eigen top 10 samen. Hieruit kwam een lijst van de tien ‘beste’ historische werken naar voren. Het lezerspubliek kon hierna stemmen op één van deze boeken. Ruim tweeduizend mensen deden dit. De meeste stemmen kreeg Els Kloeks encyclopedie over historische vrouwen. Zij ontving de prijs zaterdag tijdens de tweede editie van het Geschiedenis Festival.

Els Kloek werkte tien jaar aan de biografieën van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen. Op de tweede plaats eindigde Het pauperparadijs. Suzanna Jansen beschrijft in deze bestseller twee eeuwen armoede in Nederland aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis. Nummer drie is de klassieker De eeuw van mijn vader van Geert Mak: een biografie van Nederland in de twintigste eeuw.

De top 3:

Korte video over het winnende boek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

Zelfde rubriek

×