Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis 2016
Maand van de GeschiedenisOktober 2016 is Maand van de Geschiedenis. Het is het grootste historische evenement van Nederland en wordt – in samenwerking met verschillende partners (waaronder Historiek) – georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Gedurende de geschiedenismaand organiseren honderden instellingen activiteiten rond het thema van dit jaar: 'Grenzen'. Een van de hoogtepunten van de Maand van de Geschiedenis is de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Met ruim 45 partnerorganisaties, 400 culturele instellingen en meer dan 800 boekhandels en bibliotheken brengt het museum geschiedenis dichterbij dan ooit. De Maand van de Geschiedenis staat ook dit jaar garant voor scherpe debatten, spraakmakende sprekers, verdiepende lezingen, filmavonden, exclusieve rondleidingen, theatervoorstellingen, games, boeken, radio- en televisieprogramma’s. Het vfonds is voor de derde keer op rij hoofdfinancier van de Maand van de Geschiedenis.

Laatste artikelen:Viltstiftlijnen

‘Afrika grenst op precies dezelfde wijze als Groningen en Friesland aan zee. Nou hadden wij gedacht alle Tunesiërs, Marokkanen en Algerijnen hier weg te stoppen.’

Gratis geschiedenismagazine?

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Historiek
  • Historische achtergronden
  • Iedere dinsdag / woensdag in uw mailbox
  • 100 % gratis en geen spam