/

Dit zijn de 10 beste geschiedenisboeken aller tijden

…volgens de lezers van Historisch Nieuwsblad
Historisch Nieuwsblad op zoek naar 'Beste Geschiedenisboek aller tijden'
Historisch Nieuwsblad op zoek naar 'Beste Geschiedenisboek aller tijden'

Het Historisch Nieuwsblad heeft een verkiezing georganiseerd voor het Beste Geschiedenisboek aller tijden. Het publiek kon de afgelopen maanden een eigen selectie samenstellen uit een longlist van 250 titels. Hieruit is nu een algemene top 10 voortgekomen.

De longlist van 250 geschiedenistitels werd samengesteld door de redactie van Historisch Nieuwsblad, organisator van de verkiezing, in samenwerking met bekende historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer. De tien boeken waarop het meest werd gestemd zijn:

Hanteerbare proporties

Historisch Nieuwsblad over de uitkomst van de stemming:

“Uit de Top 10 spreekt een voorliefde voor Nederlandse geschiedenis. Er is een duidelijke voorkeur voor boeken waarin de ingewikkelde wereld van het verleden wordt teruggebracht tot meer hanteerbare proporties.”

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: