Dark
Light

Duits stadje neemt Hitler ereburgerschap af

Auteur:
1 minuut leestijd

Adolf Hitler in 1937
Adolf Hitler in 1937
De gemeenteraad van het Duitse stadje Goslar heeft besloten Adolf Hitler 68 jaar na zijn dood, zijn ereburgerschap af te nemen.


Met dit besluit maakt het stadje een laat statement. Eigenlijk eindigt een ereburgerschap op het moment van overlijden maar omdat Hitler zo’n bijzonder figuur is, wilde de gemeenteraad nog eens duidelijk laten weten dat het niets van de dictator moet hebben.

Deze week werd de procedure in gang gezet. Normaal gesproken is Hitler vanaf volgende maand geen ereburger meer van Goslar.

Volgens een Duits persbureau was Hitler bij leven ereburger van zo’n vierduizend plaatsen en steden. Veel steden namen hem dit ereburgerschap na de oorlog af, maar dit gebeurde niet overal.

Eerder dit jaar was er al een ander Duits stadje, Nortorf, dat het ereburgerschap van de dictator beëindigde.

Gerelateerde boeken:

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×