Hitler is geen ereburger meer van Nortorf

Adolf Hitler
Adolf Hitler is niet langer ereburger van het stadje Nortorf in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Dat melden Duitse media deze week.

Het ereburgerschap werd Adolf Hitler in 1933 verleend, nadat hij aan de macht was gekomen. In veel plaatsen werd het ereburgerschap hem na de oorlog ontnomen maar in Nortorf gebeurde dat niet.

In 1993 werd er in de gemeenteraad al wel eens over het ereburgerschap gesproken, maar toen werd er geen besluit genomen. Nu is dat dus alsnog gedaan. Dit nadat inwoners van de stad de gemeenteraad middels een burgerinitiatief hadden gevraagd een eind te maken aan het ereburgerschap van Hitler. Ook de vooral gouwleider Hinrich Lohse is sinds deze week geen ereburger meer van Nortorf.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: