Dark
Light

The Eagles-oprichter Glenn Frey overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Glenn Frey tijdens een optreden in 2008 - cc
Glenn Frey tijdens een optreden in 2008 - cc

Glenn Frey, een van de oprichters van The Eagles, is maandag op 67-jarige leeftijd overleden in New York. De gitarist, toetsenist en zanger richtte The Eagles in 1971 op met Don Henley.

Voordat Frey de band oprichtte was hij al actief in de muziek. In 1968 dook hij bijvoorbeeld met Bob Seger de studio in voor de opname van het nummer Ramblin’ Gamblin’ Man. De latere ster speelde in dit nummer akoestische gitaar en verzorgde de achtergrondzang.

De grote doorbraak kwam met The Eagles, een van de succesvolste bands aller tijden. Tot vorig jaar gaf de band zo nu en dan optredens. In 2014 gaven de muzikanten nog een optreden in de Ziggo Dome.

In 1980 gingen de bandleden tijdelijk uit elkaar. Frey begon toen een solocarrière als singer-songwriter. In 1985 scoorde hij in Nederland een hit met “The Heat Is On”. Een jaar later werd zijn nummer “You Belong To The City” nog een bescheiden succes.

Glenn Frey was al enige tijd ziek. Hij overleed aan de gevolgen van reumatoïde artritis, een acute dikkedarmontsteking en een longontsteking.

DVD: Eagles – Farewell I Tour, Live In Melbourne

×