//

Forrest Thomas (1953-2013) – Amerikaanse zanger

Forrest Thomas
Forrest Thomas (CC BY 3.0 - Robert Hoetink - wiki)

De Amerikaanse zanger Forrest Thomas is maandag 9 september 2013 in een ziekenhuis in Tilburg overleden aan een beroerte.

De zanger die vanuit Nederland werkte, werd geboren in Texas en begon met zingen in een kerkkoor. Later vertrok hij naar Los Angeles waar hij als zanger verschillende prijzen won.

Begin jaren tachtig belandde hij uiteindelijk in Nederland. In 1983 scoorde hij een wereldhit met het nummer Rock the Boat. Een jaar later scoorde Thomas nog een hit met de Band of Gold: Lovesongs are back again.

In Nederland trad de Amerikaan onder meer op met zangers als Lee Towers, Anita Meyer, René Froger, Rob de Nijs en Ruth Jacott. Forrest Thomas werkte verder als zangdocent. Ook trad hij op met de Top 2000 Liveband.

Forrest Thomas – Rock The Boat

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: