Dark
Light

Eeuwenoude Drentse boerderij afgebrand

Auteur:
1 minuut leestijd

De brand brak rond half vijf uit
In het Drentse plaatsje Anderen, gemeente Aa en Hunze, is donderdagochtend een eeuwenoude boerderij volledig afgebrand.

De brand brak rond half vijf uit en heeft de cultuurhistorische boerderij volledig verwoest. De boerderij had een rieten dak. De bewoners wisten het gebouw op tijd te verlaten. Over de oorzaak van de brand heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Zodra dit kan start de politie met een technisch onderzoek.

Eerder deze zomer brandde er ook al een boerderij in het dorp volledig af. Hoe die brand ontstond is nooit duidelijk geworden. Eric van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze:

De politie voert de komende dagen verder sporenonderzoek uit en houdt een buurtonderzoek. Daarnaast zal zij extra surveilleren in het dor
p.

De gebinten van de Drentse boerderij dateerden uit het jaar 1385. Het was daarmee één van de oudste boerderijen van Noordwest-Europa. De boerderij was in 2004 voor het laatst gerestaureerd.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×