Week van de koloniale geschiedenis

Eeuwenoude Drentse boerderij afgebrand

De brand brak rond half vijf uit
In het Drentse plaatsje Anderen, gemeente Aa en Hunze, is donderdagochtend een eeuwenoude boerderij volledig afgebrand.

De brand brak rond half vijf uit en heeft de cultuurhistorische boerderij volledig verwoest. De boerderij had een rieten dak. De bewoners wisten het gebouw op tijd te verlaten. Over de oorzaak van de brand heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Zodra dit kan start de politie met een technisch onderzoek.

Eerder deze zomer brandde

- advertentie -er ook al een boerderij in het dorp volledig af. Hoe die brand ontstond is nooit duidelijk geworden. Eric van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze:

De politie voert de komende dagen verder sporenonderzoek uit en houdt een buurtonderzoek. Daarnaast zal zij extra surveilleren in het dor
p.

De gebinten van de Drentse boerderij dateerden uit het jaar 1385. Het was daarmee één van de oudste boerderijen van Noordwest-Europa. De boerderij was in 2004 voor het laatst gerestaureerd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: