Dark
Light

Geniet van de herfst, steek een sigaret op

1 minuut leestijd
Geniet van de herfst, steek een sigaret op
Geniet van de herfst, steek een sigaret op

De meteorologische zomer is ten einde maar niet getreurd… Want ook in de herfst kun je volop genieten, volgens deze bijzondere advertentie uit de Telegraaf van 10 oktober 1956.

‘Voor een lichte of matige roker, voor wie het roken een werkelijk genot betekent, geldt voorhands niet, dat hij of zij het roken nu geheel moet afschaffen…. En aangezien voor vele mensen het roken tot een van de geneugten van het dagelijkse leven behoort, in een tijd, die overigens vaak weinig reden tot plezier geeft, geloven we niet, dat het juist is een weinig schuldig genoegen als het weinig of met mate roken ook nog te doen verdwijnen.’

Mantano
Mantano
Midden jaren vijftig is dit een heel gangbare opvatting (pdf). Onderwijzers roken in de klas, op iedere verjaardag staat een bekertje met diverse merken sigaretten en van een rookpauze heeft nog nooit iemand gehoord. Tegen die achtergrond is de link om te genieten van de herfst en dan een sigaret op te steken wat beter te verklaren. Golden Fiction is één topmerken uit de jaren vijftig. Maar er zijn er veel meer. Even neuzen in bekende sigarettenmerken van vroeger? Klik dan hier.

~ Marilou NillesenBHIC

Boek: Geschiedenis Van De Reclame In Nederland

BHIC

×