Dark
Light

Reclame

Artikelen over de geschiedenis van de reclame.
De Allianz Arena in regenboogkleuren

Politiek in het voetbalstadion

Dat reclameborden worden ingezet voor het maken van een politiek statement is niet uniek. Op 19 april 1972 speelde Ajax in Lissabon de halve finale van de Europacup tegen Benfica. Twee maanden voor deze wedstrijd was het Angola-Comité een campagne begonnen om de verkoop van koffie uit de Portugese kolonie Angola te boycotten.
Coca Cola Santa uit 1954

De Kerstman, van Odin tot Santa Claus

De Kerstman is niet een bedenksel van Coca-Cola. Hij komt voort uit onze eigen oer-Hollandse Sinterklaas en volgens sommigen kan hij gezien worden als een soort achter-achterkleinzoon van de Germaanse oppergod Wodan.
Swiebertje als reclameman - Afb: Beurs van Berlage

Honderd jaar BN’ers in de reclame

De reclame-industrie maakt graag en veel gebruik van bekende Nederlanders. In de Beurs van Berlage in Amsterdam is de komende maanden een tentoonstelling te zien over honderd jaar BN’ers in de reclame.
Colosseum in Rome

Geen auto’s meer rond Colosseum

Rond het Colosseum in Rome rijden sinds zaterdagochtend geen auto’s meer. Dat het gebied rond het wereldberoemde monument autovrij wordt is mede te danken aan Ignazio Marino, de nieuwe burgemeester van de Italiaanse hoofdstad.
Drie jampotjes met Flipje van Hero - Foto: Collectie Anton Mous

Het bewogen leven van Tiels Flipje

Met zijn bijna 78-jarige leeftijd is Flipje het oudste reclame-icoon van Nederland dat vandaag de dag nog steeds actief wordt ingezet voor promotionele doeleinden. Er zijn momenten geweest dat hij op sterven na dood was, maar anno 2013 is hij nog springlevend. Wat verklaart deze omslag? Reden genoeg om een kijkje te nemen in het roerige leven van Flipje, het

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (49.461 actieve abonnees)

"Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'."

Steun ons ook