Het fenomeen sluikreclame, in het Engels product placement of brand placement, lijkt relatief nieuw, maar is dat niet.
Begin jaren zestig van de vorige eeuw schiep het Nederlands Zuivelbureau ‘Frau Antje’. Deze kaasvrouw in klederdracht, die enigszins doet denken aan het bekende Zeeuws Meisje, moest in Duitsland reclame maken voor de Nederlandse zuivel. Ze werd razend populair.
Limonadesiroop die aangelengd wordt met water noemen we doorgaans ‘ranja’. Vrij onbekend is dat ‘ranja’ eigenlijk een merknaam is. Begin jaren twintig van de vorige eeuw werd het drankje voor het eerst gemaakt door David Polak, van de Groningse CP-fabriek.
Ze zijn niet meer weg te denken uit de supermarkt en drogisterij: de keelpastilles van Fisherman’s Friend. De geschiedenis van de sterke snoepjes gaat ver terug. En zoals de naam al doet vermoeden werden de pastilles ooit echt ontwikkeld voor vissers.
Modehuis Gucci mag deze zomer geen modeshow houden op de Acropolis in Athene. De Centrale Archeologische Raad van Griekenland (KAS) heeft dat bepaald.
Op maandag 24 januari 1972 verscheen Loeki de Leeuw voor het eerst in de reclameblokken van de STER.
De Kerstman is niet een bedenksel van Coca-Cola. Hij komt voort uit onze eigen oer-Hollandse Sinterklaas en volgens sommigen kan hij gezien worden als een soort achter-achterkleinzoon van de Germaanse oppergod Wodan.
In de beginperiode van McDonald´s werden er ter promotie van de hamburger en friet ook levende clowns ingezet.
Rond 1930 wilde de Sovjet-Unie buitenlandse toeristen trekken om vreemde valuta binnen te halen en het imago te verbeteren.
Het traditionele Coca-Cola-flesje bestaat dit jaar exact een eeuw. In 1915 werd het eerste Coca-Cola-flesje geblazen door glasblazer Earl R. Dean.