Dark
Light

Melk doet ook een koning goed

1 minuut leestijd
Joris Driepinter

Waar koningin Máxima ’s ochtends aan haar glaasje jus nipt, drinkt koning Willem-Alexander melk, vertelde hij vrijdag tijdens het ontbijt van de Koningsspelen. “Want ik ben een Nederlander”, gaf hij als verklaring. Voor ons is het in onze rubriek ‘vrijdag-advertentiedag’ maar een klein stapje naar… Joris Driepinter.

Willem-Alexander is duidelijk een kind van de jaren zestig want dat waren de hoogtijdagen van Joris Driepinter, een personage dat verscheen in reclamefilmpjes voor melk. Bedacht door Dimitri Frenkel Frank en getekend door een Deens ontwerper. Joris werd in die tijd – en ook in de jaren zeventig – behoorlijk populair.

Joris Driepinter
Joris Driepinter
Er verschenen strips en verhalenboeken over dit jongetje. Dankzij zijn dagelijkse inname van melk was Joris Driepinter tot bijna alles in staat. Het optillen van een olifant/schip/trein was geen enkele moeite voor hem.

En soms komen lijntjes dan weer mooi samen. De bedenker van de verhalen van Joris Driepinter is Mies Bouhuys. En juist zij zette zich jarenlang in voor de Dwaze Moeders in Argentinië en verzette zich scherp tegen de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta bij… het huwelijk van zijn dochter Máxima en Willem-Alexander in 2002.

~ Marilou NillesenBHIC

https://youtu.be/e15XIuWrxyA
×