‘Hells Angels wilden Mick Jagger doden’

1 minuut leestijd

Mick Jagger
Mick Jagger

Leden van de Hells Angels wilden in 1969 een moordaanslag plegen op de beroemde zanger van van de Rolling Stones Mick Jagger. Dat heeft documentairemaker Tom Mangold zondag gezegd in de Britse krant The Sunday Telegraph.

Mangold is voor de BBC bezig met een documentairereeks over de FBI. Maandag wordt de eerste aflevering van de serie uitgezonden en daarin vertelt FBI-agent Mark Young over de moordplannen van de Hell’s Angels. De FBI-agent vertelt dat de Hell’s Angels het huis van Mick Jagger op Long Island bij New York vanuit zee wilden bestormen.

Schipbreuk
Tijdens de reis naar het huis van de beroemde rockzanger zouden ze echter in een storm terecht gekomen zijn en overboord geslagen zijn. Volgens Young overleefden de Hell’s Angels de schipbreuk maar zagen ze hierna wel af van verdere plannen tegen Jagger.

De Hell’s Angels zouden Mick Jagger hebben willen vermoorden omdat ze niet meer de bewaking mochten verzorgen tijdens optredens van de populaire band. Dit nadat de Hell’s Angels op 6 december 1969 tijdens een concert een 18-jarige fan hadden doodgestoken.

Bekijk meer over:

Nieuws

Alle onderwerpen
×