Historisch kasteel lijkt na restauratie op ‘SpongeBob-kasteel’

Een historisch kasteel in Sile, in de buurt van het Turkse Istanboel, werd onlangs grondig gerestaureerd. Zo grondig dat het nieuwe kasteel eigenlijk helemaal niet meer lijkt op het oorspronkelijke kwaliteit. Dit tot hilariteit maar ook woede van veel Turken.

Op social media staat het verbouwde kasteel inmiddels bekend als het nieuwe kasteel van SpongeBob Squarepants, een tekenfilmfiguurtje van Nickelodeon.

Er is enkele jaren aan de restauratie gewerkt. Eerder deze maand werd het werk voltooid. Momenteel gaan er veel berichten rond op Twitter en Facebook met foto’s van het kasteel voor en na de restauratie. Het nieuwe kasteel lijkt meer op een soort nieuwbouwproject dan op een historisch bouwwerk. Veel internetters zien in de vensters van het bouwwerk ogen en oren.

In het Turkse parlement zijn inmiddels vragen gesteld over deze bijzondere vorm van restaureren. Een speciale commissie heeft opdracht gekregen te onderzoeken in hoeverre er bij de renovatie is afgeweken van de oorspronkelijke contouren. Het oorspronkelijke kasteel is ongeveer 2000 jaar oud. Het dateert uit de Byzantijnse tijd.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: