Dark
Light

Historisch kasteel lijkt na restauratie op ‘SpongeBob-kasteel’

Auteur:
1 minuut leestijd
Historisch kasteel verbouwd tot 'SpongeBob-kasteel
Historisch kasteel verbouwd tot 'SpongeBob-kasteel

Een historisch kasteel in Sile, in de buurt van het Turkse Istanboel, werd onlangs grondig gerestaureerd. Zo grondig dat het nieuwe kasteel eigenlijk helemaal niet meer lijkt op het oorspronkelijke kwaliteit. Dit tot hilariteit maar ook woede van veel Turken.

Op social media staat het verbouwde kasteel inmiddels bekend als het nieuwe kasteel van SpongeBob Squarepants, een tekenfilmfiguurtje van Nickelodeon.

Er is enkele jaren aan de restauratie gewerkt. Eerder deze maand werd het werk voltooid. Momenteel gaan er veel berichten rond op Twitter en Facebook met foto’s van het kasteel voor en na de restauratie. Het nieuwe kasteel lijkt meer op een soort nieuwbouwproject dan op een historisch bouwwerk. Veel internetters zien in de vensters van het bouwwerk ogen en oren.

In het Turkse parlement zijn inmiddels vragen gesteld over deze bijzondere vorm van restaureren. Een speciale commissie heeft opdracht gekregen te onderzoeken in hoeverre er bij de renovatie is afgeweken van de oorspronkelijke contouren. Het oorspronkelijke kasteel is ongeveer 2000 jaar oud. Het dateert uit de Byzantijnse tijd.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×