Dark
Light

Vrouw ‘restaureert’ negentiende-eeuws fresco

Auteur:
1 minuut leestijd
Fresco voor en na de ‘restauratie’
Fresco voor en na de ‘restauratie’

Ze bedoelde het goed maar het pakte wat verkeerd uit. Een Spaanse amateur-restaurateur dacht een negentiende-eeuws fresco te restaureren. Van een restauratie kan echter niet echt gesproken worden.

Cecilia Gimenez nam onlangs een fresco van de negentiende-eeuwse schilder Elias Garcia Martinez onder handen. Volgens de vrouw wist de priester van de kerk in Borja (Zaragazo) dat ze de muurschildering in de kerk zou gaan restaureren. De schildering werd ooit aan de kerk geschonken door een kleindochter van de kunstenaar.

Gimenez zou de fresco zelf hebben willen restaureren om de kerk zo geld te besparen. De fresco, getiteld Ecce Homo, was ook wel aan een opknapbeurt toe. In de loop der jaren was de schildering, onder meer door het vochtige klimaat in de kerk, behoorlijk aangetast.

Nu Gimenez de fresco heeft ‘gerestaureerd’ is er nog maar weinig van de schildering over. Het lijkt nog slechts vaag op het oorspronkelijke werk. Kunstexperts bekijken momenteel of er nog wat te redden is.

https://www.youtube.com/watch?v=51UoNyqi9Ao

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×