Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Honderd jaar BN’ers in de reclame

1 minuut leestijd
Swiebertje als reclameman - Afb: Beurs van Berlage
Swiebertje als reclameman - Afb: Beurs van Berlage

De reclame-industrie maakt graag en veel gebruik van bekende Nederlanders. In de Beurs van Berlage in Amsterdam is de komende maanden een tentoonstelling te zien over honderd jaar BN’ers in de reclame.

Afb: Beurs van Berlage
Afb: Beurs van Berlage
Volgens het museum gaat het om het grootste reclame-evenement uit de Nederlandse geschiedenis. In de expositie staat de bijzondere relatie tussen bekend Nederland en reclame centraal. Meer dan driehonderd bekendheden uit heden en verleden passeren de revue.

De tentoonstelling laat volgens het museum zien dat de belangstelling voor bekende personen van alle tijden is. Begin twintigste eeuw werd er nog huizenhoog tegen deze bekendheden opgekeken. Met de komst van de roddelpers is het publieke imago en het privéleven van de BN’er steeds meer met elkaar vervlochten geraakt.

De tentoonstelling is samengesteld door reclamehistoricus Wilbert Schreurs, bijgestaan door een team van reclamekenners en tentoonstellingsspecialisten. 100 jaar BN’ers in de Reclame is de opvolger van de tentoonstelling ReclameKlassiekers, die in 2010 / 2011 in acht weken tijd meer dan 70.000 bezoekers trok. Het museum:

De tentoonstelling is boeiend voor jong en oud en laat zien dat BN’ers niet alleen in hun eigen vak de boventoon voeren. Ook in de reclame weten ze ons te vermaken, te ontroeren, soms te ergeren en vaak te verrassen.

De nieuwe tentoonstelling, die afgelopen week werd geopend door zanger Dries Roelvink, is te zien tot 28 februari 2014.

100 jaar BN’ers in de Reclame

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.314 actieve abonnees

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Volg ons:

Meer over het onderwerp: