Dark
Light

Jeugdboeken Bob Evers opnieuw uitgegeven

Auteur:
1 minuut leestijd

'Een overval in de lucht', het eerste deel van de Bob Evers-serie
‘Een overval in de lucht’, het eerste deel van de Bob Evers-serie
De bekende jeugdboekenserie over Bob Evers wordt opnieuw uitgeven. Uitgeverij Dutch Media Books heeft de rechten bemachtigd en zal de boeken zowel in print als digitaal heruitgeven.

Het eerste boek uit de serie verscheen in 1949: Een overval in de lucht. Geestelijk vader van de reeks is Willem van den Hout die de boeken publiceerde onder het pseudoniem Willy van der Heide. Nadat de auteur in 1985 overleed voltooide Peter de Zwaan nog twee nooit afgemaakte delen. Deze werden gepubliceerd als deel 33 en 36.

De hoofdrollen in de populaire kinderboekenserie worden vervuld door de jongens Arie Roos en Jan Prins en hun Amerikaanse vriend Bob Evers. Bij de verovering van een een goudschat strijken de vrienden een grote beloning op waardoor ze hierna veel reizen maken en avonturen maken.

Van de boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.

Bob Evers-boeken bij Bol.com

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.552 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×