Dark
Light

Kleurenfoto Vincent van Gogh opgedoken

Auteur:
1 minuut leestijd
De bewerking van Tadao Cern - Foto: Still YouTube
Bewerkt zelfportret van Vincent van Gogh

Nee, voor zover bekend bestaat er geen kleurenfoto van Vincent van Gogh. Maar als er ooit een van de kunstenaar was gemaakt, dan had die er mogelijk ongeveer zo uit gezien.

Bovenstaande ‘foto’ is gemaakt door architect en fotograaf Tadao Cern uit Litouwen. Hij bewerkte een van de beroemdste zelfportretten van Vincent van Gogh tot dit moderne, levensechte portret.

De Litouwer kwam op het idee om het portret van Gogh te bewerken door een bebaarde roodharige vriend. Eerder beweerde Cern dat hij met die vriend de fotostudio in was gedoken en daar een foto had gemaakt die heel erg leek op het beroemde portret. Hij kreeg hierop verschillende mails van mensen die verwonderd waren over het feit dat er kennelijk iemand bestond die als twee druppels water op de kunstenaar leek. De Litouwer kreeg zelfs berichten van mensen die dachten dat het daadwerkelijk een foto van Van Gogh was. Later gaf Cern eerlijk toe dat het om een fotobewerking ging. Hij heeft ook een video gemaakt waarin hij laat zien hoe het portret stap voor stap verandert in een ‘foto’:

https://youtu.be/HnnO8DwqaYk

Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

×